I Danmark har vi mange retter, som vi forbinder med sommer. Mange af dem er forbundet med grillen, men der er også mange andre måder at smage den danske sommer på. Rigtig mange af sommerens lækre klassikere har en del år på bagen. Det betyder dog intet for deres niveau, for de smager bare himmelsk. Her får du to tidløse sommerklassikkere, som du bare ikke kan undvære.
Prøv en rabarbergrød
Rigtig mange af os har rabarbere voksende i haven, og så er der altså ikke noget mere oplagt end at lave rabarbergrød. Det smager skønt, og så er det utroligt let at lave. Du smækker simpelthen bare rabarberne i en gryde med vand og sukker, og så lader du dem koge, indtil de er blevet til grød.
Så har du en vidunderlig, sød rabarbergrød, som er perfekt at servere med flødeskum, sukker og rasp. Det er en perfekt dessert, men oprindeligt har retten faktisk også været spist som aftensmad, så det kan du godt tillade dig en gang imellem. Både børn og voksne elsker denne nemme og lækre sommerspise, så det er simpelthen bare om at komme i gang ved gryderne.
Koldskål slår aldrig fejl
Du kender helt sikkert den koldskål, man kan få i supermarkederne, men faktisk er det supernemt at lave selv. Så smager det også en hel del bedre, og du kan endda selv eksperimentere med ingredienser som jordbær, blåbær eller appelsin.
Det eneste, du skal have fat i, er forskellige mælkeprodukter, som du kan blande sammen til en lækker koldskål. Du kan faktisk bruge ret mange forskellige slags, for eksempel kærnemælk og ymer. Derudover skal du bruge sukker, eventuelt vanilje og citron og æg, hvis du ønsker. Du kan gøre koldskålen endnu lækrere, hvis du bager kammerjunkerne selv, men ellers kan nogle gode købe-kammerjunkere også fint gå an.