Få styr på tiden

Du kender det sikkert, der er travlt og tiden flyver fra dig. Så pludselig står du der, og har mistet tidsfornemmelsen og tænker “Æv, nu når jeg ikke det jeg egentlig skulle”. Ja, vi har alle prøvet det, men en fase i mit liv, hvor det ofte skete at jeg glemte tiden, var da jeg studerede.

Specielt omkring eksamer og ved aflevering af vigtige opgaver. Der var to primære årsager 1. Jeg blev ekstremt fokuseret, og kunne lukke mig inde i en studiebobbel, hvor der kun eksistede den fortstående opgave. 2. Jeg blev for stresset til at passe på mig selv, selv ting som at gå på toilettet kunne blive undertrykt uden at jeg lagde mærke til det.

En gang jeg var på studenterrejse til Thailand med min gymnasieklasse, glemte jeg en bus fra bangkok pga. at jeg studerede. Jeg var vildt fokuseret og havde læst i mere end en halvdag, og havde fuldstændigt mistet tidsfornemmelsen. Hvad værre var, at når jeg tjekkede uret på min mobiltelefon, viste den at jeg havde masser af tid. Problemet var bare, at jeg havde glemte at justere for tidsforskellen mellem Danmark og Thailand på min mobiltelefon. I realiteten var klokken 5 timer foran hvad jeg egentlig troede.

Hele min klasse havde en fantastisk tur til et forlystelses center, mens jeg bare havde studeret på livet løs. Herefter lovede jeg mig selv, at jeg aldrig ville lade mig miste tiden. Måden jeg løste det på var ikke med at trumfe min vilje igennem, men ved at dele min dag op i intervaller med faste rutiner, og sætte min mobiltelefons kalender til at minde mig om dem alle.

Eks. kl.10:30 skal jeg sætte en kop the over, og gå på toilettet i mens den koger op. Kl 12:30 spiser jeg frokost. Kl. 15:00 spiser jeg et mellemmåltid. Dette har virkeligt hjulpet mig.