De fleste moderne hus er forsynet med et loftlampearmatur i midten af hvert rum. Hvilken type loftlamper er bedst? Med alle de unikke og kreative loftsbelysningsdesigns, der findes i dag, er der ingen grund til at bruge en generisk lampe. De mange forskellige stilarter og overflader, der findes, er fantastiske, hvad enten de er LEDProff eller noget andet. Vores guide hjælper dig med at finde den perfekte loftlampe, der passer til din indretning.
Hvor lavt skal en loftlampe hænge?
Indretningsarkitekter har masser af formler til at beregne belysningsstørrelser med forskellige loftshøjder. Men du behøver kun at huske ét tal, når du køber loftlamper, og det tal er to. Hvis folk vil gå under en loftlampe, må den nederste del af den ikke hænge lavere end to meter over gulvet. Mål din loftshøjde, træk 200 cm fra, og det er den maksimale højde for dit nye lysarmatur.
Hvor lyse skal loftlamper være?
Der findes tre typer belysning: arbejds-, omgivelses- og accentbelysning. Loftlamper bruges til omgivende eller generel belysning, så de skal være ret lyse, når de er tændt. I områder som gangarealer og skabe er de normalt den eneste lyskilde. I soveværelser og opholdsrum arbejder loftlamper sammen med lamper, som giver arbejdsbelysning og ekstra omgivende lys. Nedblændingskontakter er en smart tilføjelse, der øjeblikkeligt forvandler loftlamper til blød accentbelysning.
Vælg en loftlampe, der er lys nok til dit rum ved hjælp af en belysningsstandard kaldet lumen. Først skal du bestemme rummets kvadratmeter (du skal blot gange længden med bredden).
Multiplicer de nødvendige lumen med rummets kvadratmeter. Pærer har forskellige lysstyrkeniveauer, så tjek emballagen for at bestemme lumen.
- 450 lumen = 40 watt
- 800 lumen = 60 watt
- 1100 lumen = 75 watt
På den måde vil du lettere kunne tjekke, hvor stærk en pære du har behov for til din loftlampe.